Snart är det ju juli, och juli innebär att det är studentdags och skolavslutning för oss småttingar! Tanken att sluta gymnasiet har börjat landa hos mig, speciellt nu när vi provat studentmössa för avslutningsdagen…

Wow, vilken långhelg! 20-30+ varje dag i typ fyra-fem dagar, helt fantastiskt. I alla fall jag har verkligen kunnat jobba på solbrännan. Hoppas att ni andra har kunnat göra det, eller kanske har ni till och med invigt början på sommaren (för det här är väl knappast vår, eller?!) med ett dopp i havet? Oavsett så bådar detta gott inför sommaren – hoppas studenten kan krönas med ett härligt soligt väder med 30+ och varma vindar!

Ja, för det är ju det som gäller nu de kommande månaderna – studenten! Att äntligen vara kvitt skolan, plugget, allt förberedande inför yrkeslivet – men samtidigt ta farväl av klasskompisarna, de goa lärarna, alla fina minnen man fått genom åren, lektionerna… Rutinen i att gå med en speciell grupp med människor i över tre år. Då förstår ni kanske varför det kändes ganska vemodigt att prova studentmössa med klassen.

Å ena sidan är det alldeles underbart och man ser fram emot det, och allt pekar bara uppåt. Å andra sidan börjar man tänka på allt som kommer sluta existera för en, och hur alla kommer gå skilda vägar genom livet. Sånt får en att gravitera mot jorden igen. En positiv aspekt av det dock är ju att man lär sig att hantera avsked!

Får se vad det blir för någon slags studentmössa i slutändan. Finns mycket att välja mellan. För mycket ibland kan jag tycka, haha! Så här inledningsvis så tror jag dock på att jag kör på en så kallad ekomössa, eftersom den är tillverkad med miljön i åtanken och dessutom riktigt snygg och till synes väldigt stryktålig. Helt okej för mig!

Berätta gärna vad ni har för planer för sommaren och, om det är några blivande studenter bland er som läser, berätta gärna om ni har bestämt er för en studentmössa!