Spenderade tid med min mormor idag och vi pratade om hennes yngre dagar. Det kom fram att hon var en av de tidigaste MC-brudarna i Sverige! Nu vill jag prova på en MC utbildning bara för det!

Grymt coolt, eller hur?!

Mormor har alltid varit en riktigt tuff brud i ett extra tufft lager stålpapper. Hon har försökt att utmana gängse sociala regler hela tiden, och har aldrig dragit sig för att stå upp mot ”pågarna i byn” som hon alltid pratar om.

Det har gjort att hon har en väldig bitig attityd och ständigt uppmuntra oss tjejer i familjen att stå upp för oss själva, för om inte vi gör det, så gör ingen det, och så händer inget. Jag har alltid beundrat mormors driv.

Det var därför det inte fanns någon tvekan när jag och mormor spenderade helgen med att prata om hennes förflutna, som i sig är som en skattkista av erfarenheter och berättelser, och det kom fram att hon var en pionjär inom motorcykelrörelsen för damer i Sverige. Ni vet, det har ju varit lite känsligt för tjejer att göra typiska ”manliga” saker ganska länge.

Själv har jag som mest åkt moped och varit nöjd med det, men i och med mormors berättelse så växte ett sug i mig. Jag vill verkligen lära mig att bli en äkta MC brud och fortsätta mormors ”arv”, tradition eller vad ni nu vill kalla det. Kan hon så kan jag!

MC utbildningar växer väl inte på träd dock, men det är tur att man bor i världens underbaraste stad, Göteborg änna! Kilade förbi Hisingens trafikskola och hittade en kurs inom MC utbildning rappt som attan, så nu är jag på väg att terrorisera vägarna på, kanske om jag har tur i jul ( wink 😉 ), en tvättäkta, råbarkad Harley?!

Vem vet! Vad jag vet är i alla fall att jag definitivt ska följa mormors fotspår och bli en riktig järnbrud jag också!