Fick ett plötsligt uppdrag av vår lärare att öka på klasskassan till våren, så vi kan åka på en klassresa tillsammans. Vad göra?!

Ja, så precis när alla i klassen hamnat i en riktigt go julstämning och få om någon tänkte på skolarbeten, grupparbeten och inlämningar så kommer givetvis vår lärare och förstör hela stämningen med ännu en uppgift för hela klassen. Men det är okej denna gången, för det handlar om klasskassan så att vi kan åka på en skitskoj klassresa nästa år! Då är man alltid pepp!

Problemet med att fixa ihop stålar till klasskassan är dock att många inte vet hur vi ska gå tillväga, inklusive jag, och läraren ville inte hjälpa till med att spåna idéer eftersom hon tyckte att vi kunde ordna med det själva. ”Ni är tillräckligt gamla för att komma på sånt på egen hand” sa hon. Attans! Lite hjälp kunde vi väl ändå ha kunnat få, eller? Ska man göra allt själv nuförtiden?

Vi satt alla och gnuggade geniknölarna efter att läraren gav oss uppgiften och jag tror att jag hittat en lösning på problemet att hitta pålitliga, stadiga pengar till klasskassan lagom till våren. Varför inte sälja julpapper? Jag har hört att många gör det och att det är bra business. Många klasser innan oss har provat det och är supernöjda. Även föreningar vittnar om hur bra sätt det är för en grupp människor att sälja saker som folk behöver och få nog med pengar för att göra något kul av det.

Jag tycker ändå att det är något att föreslå. Tidsbegränsningen är inte ett hinder. Vi kan lösa det ändå. Om inte denna julen så behöver ändå folk julpapper till nästa år, då är det ju bra att vara tidigt ute.

Jag ska höra med klassen imorgon och lägga fram det som ett seriöst förslag, jag tror de kommer gilla det. Vad tror ni?