Har försökt att plocka upp inspiration till att börja fotografera och utforska min kreativa sida lite grann, nu när snön förmodligen kommer och mörkret ligger tungt och vackert över vintriga Sverige. En av mina inspirationskällor just nu är Jenny Blad, bröllops-, familje- och reklamfotograf.

Fotografi har alltid lockat mig på olika vis, främst för att man kan fånga så många ögonblick på så olika sätt, ur olika vinklar. Något helt normalt och alldagligt som en promenad i vintermörkret kan få en helt annan innebörd om man fotograferar det på rätt sätt.

På samma sätt kan man fånga oförglömliga och livslånga minnen och ögonblick, som typ ett bröllop eller så, genom att ta vackra foton som kompletterar händelsen och illustrerar känslorna och händelserna som skedde i just den där situationen som man drömmer sig tillbaka till.

Det skulle jag vilja kunna! Fånga sånt på ett vackert, känsligt, personligt och speciellt sätt.

Det är därför jag letar inspirationskällor och på det senaste har jag fastnat för Jenny Blad, en fotograf här i Göteborg som främst tar bröllopsbilder och sånt. Hon har ett fint bildspråk och verkar alltid ta intressanta bilder som är skarpa och tagna ur bra perspektiv.

Undrar om hon tar emot adepter eller nåt? Skulle gärna vilja lära mig mer på praktisk nivå!

Tills vidare får jag nog kämpa på och lära mig på egen hand, typ genom att hitta motiv i vardagen och be folk ställa upp på olika projekt så jag kan få öva olika tekniker. Fortsätter leta efter inspirationskällor också, men jag tror jag nöjer mig med Jenny Blad tills vidare!

Hur gör ni med fotograferandet? Finns det några amatörfotografer eller rentav professionella fotografer bland mina läsare här? Skulle ni kunna bjuda på några tips tror ni om fotografi som ni bara väntar på att få föreslå för fotosugna nybörjare? Kör på bara! Det vore skitkul!