Har gått i tankarna på det senaste att fixa bröstförstoring till mig själv, av olika anledningar. Tänker att det kan vara en kul grej och samtidigt något som kan förbättra livskvalitén ett snäpp! Huvudsaken är att jag är bekväm i det.

Jag minns när Kissie och Natacha Peyre, två bloggerskor som jag följt ganska intensivt genom åren, genomförde sina bröstförstoringar och talade ut om hur det skapade nya möjligheter för dem. Det handlade inte huvudsakligen om självförtroende och att de kände sig mindre värda eller liknande så länge som de hade ”petite” kroppar, utan tvärtom att ta kontroll över kroppen och genomföra en förändring som skulle gynna dem på flera plan.

Jag minns att jag blev jätteinspirerad! Bröstförstoring hade innan dess varit ganska kopplat till skam och något reserverat för dumma personer, porrstjärnor, prostituerade och annat tabubelagt eller känsligt. Man gjorde det liksom av en specifik anledning. Självförtroende eller för att öka sex appeal i ”yrket” eller för att man ville bli mer åtrådd.

I mitt fall har jag varit nöjd med min kropp väldigt länge och jag har lyckats gå genom livet, ganska obrydd faktiskt, om hur samhället ser på mig som tonårstjej från Sverige, och hur jag ”förväntas” se ut. Jag förstår liksom att alla människor är olika och jag bidrar till samhällsmixen av människor med min specifika ”ingrediens”, vilket är mitt utseende i detta fallet.

Nej, bröstförstoring för mig handlar om något mycket viktigare än att jag ska blidka andra – jag vill ge mig själv nånting, och göra mig vackrare i mina ögon. Jag har alltid på något sätt dragits till estetiskt tilltalande kroppar, där fylliga bröst ingår, och i detta fallet känner jag att jag har ett val att göra något åt det. Och jag tänker ta den möjligheten och skapa en skillnad för mig själv. Så enkelt är det.

Hoppas att jag ger stöd åt andra, och att ni som funderar på bröstförstoring vågar göra det för er egen skull, och inte för andras! Tänk på det!