En dum vana jag vet, men inte så lätt att sluta! Har nu rökt i 6 år och vissa månader blir det stora hål i plånboken.
Jag fick för mig att testa köpa råtobak på nätet, blir ju så mycket billigare i längden!
Det blev att jag klickade hem en liten mildare variant tillsammans
med ett kryddpack för att kunna experimentera fram en smak som kanske är lite “roligare” än budgetcigg från lokala tobaksaffären =)
Klart man tänker tanken att man måste sluta med skiten någon gång, men genom åren blir det nästan en del av sin identitet, man har sina rutiner och vanor, exempelvis den där morgonciggen ihop med kaffe latten, hur ska jag klara mig utan den? Eller när man tar en öl eller ett glas vin med sina vänner, det hör ju liksom till. Samtidigt känner man att av 10 cigaretter så kanske endast 3-4 st utav de är riktigt “nödvändiga”. Men, att sluta är inget alternativ om inte motivationen finns helhjärtat, jag måste liksom vara motiverad för att göra ett ordentligt försök och det är jag inte redo för.  Nope! Så så länge blir det istället att försöka plocka bort de ciggen som inte egentligen är så nödvändiga för mig och de jag röker ska vara goa. Som sagt fick då för mig att försöka både vara ekomisk och smart, eller mindre dum kanske man skulle kalla det =) *tihi*
Eftersom mina päron vägrar stå för min dyra onyttiga vana så måste jag ju samtidigt hitta ett sätt där plånboken överlever varje månad på mina småpengar, jobbar ju enbart lite som timanställd så blir inte direkt så mycket över varje månad. Som tur är får jag bo hemma tills jag hittat ett riktigt arbete eller om jag nu bestämmer mig för att plugga…

I vilket fall som helst så började jag googla runt lite kring just att köpa råtobak och tillverka sina egna cigg, låter krångligt kanske? Ja och det var det i början hehe, men övning ger färdighet och eftersom det är lite krångligare att varje gång behöva tillverka den ciggen man tänkt röka så blir det att man röker mindre. Samtidigt är det lite kul att rulla, man har olika dagar, ibland blir det skitbra, då blir man stolt som ett barn ibland ser det ut som fasen och skiten går knappt att röka. Så bara öva på, det funkar ju iallafall, och känner redan att det kostar mindre pengar och att jag dragit ner endel på antalet cigg per dag, plus att det smakar bättre!

Nog om det, men prova gärna om ni har samma dilemma som mig!